Karhula

KARHULAN KYLÄTOIMIKUNTA

 

Elokuun 19. päivänä 1991 kokoontui joukko Karhulalaisia Mynämäelle Kaija ja Keijo Hynnän kotiin keskustelemaan muistolaatan saamisesta kotikyläämme Karhulaan. Sen verran oli yhteyksiä siellä nyt asuviin oli jo pidetty, että tiedettiin suunnitelman olevan realistinen. Tilaisuudessa olivat mukana Eino Raininko, Armas Sailola, Kaija ja Keijo Hynnä ja Jouko Koli. Tämä tapaaminen ei ollut kuitenkaan ensimmäisen karhulalaisten piirissä, vaan jo kolmena vuonna aiemmin olivat Eino ja Armas yhdessä Reino Toivosen kanssa kutsuneet kyläläisiä koolle Johannekselaisen palstoilla.

Muistolaattahanke lähtikin vauhdilla käyntiin. Jo 29.12.91 voitiin Liedon Yliskulmalla pidetyssä kokouksessa päättää laatan paljastustilaisuuden ajankohdaksi 03.07.92. Laatta saatiin Mynämäeltä asevelihintaan ja senkin lupautui TOP:n Kaarinan konttori kustantamaan.

Monia kokoontumisia ja puhelinsoittoja ym. tarvittiin. ennen kuin voitiin varmistua paljastusjuhlan onnistumisesta. Tässä yhteydessä on mainittava Valdemar Rappu, jonka kanssa käytiin Karhulassa sopimassa asioista. Samalla matkalla käytiin Kaijalassa kysymässä paikallisneuvoston johtajalta lupaa juhlan järjestämiseen.

Juhla onnistui yli odotusten. Karhulalaisia oli paikalla kolme bussilastillista, monet ensimmäistä kertaa juurillaan Karhulassa. Venäläisiäkin oli noin 250.

 Jouko Koli